Арсеній Яценюк та Ксав’є Беттелем обговорили питання угоди про усунення подвійного оподаткування між Україною та Люксембургом

Арсеній Яценюк та Ксав’є Беттелем обговорили питання угоди про усунення подвійного оподаткування між Україною та Люксембургом

16:47, 22 жовтня 2015

У четвер, 22 жовтня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся із Прем’єр-міністром Великого Герцогства Люксембург Ксав’є Беттелем.

Арсеній Яценюк відзначив важливість головування Люксембургу в Раді Європейського Союзу: «За вашого головування визначається порядок денний відносин Європейського Союзу з Україною».

Він підкреслив, що позиція Люксембургу як непостійного члена Ради безпеки ООН 2013-14 років «заслуговує на найвищу повагу»: «Ви підтримували і підтримуєте українську територіальну цілісність і нашу безпеку і наш суверенітет».

«Очікуємо, що до кінця поточного року всі країни-члени Європейського Союзу ратифікують Угоду про асоціацію з Україною», - наголосив Глава Уряду України, висловивши сподівання, що референдум, який буде проводитися в Нідерландах, не стане перешкодою на шляху просування України до ЄС.

«Для громадян України дуже важливо, щоб Україна отримала право на безвізові поїздки до країн-членів Європейського Союзу. І та технічна робота, яка виконується Урядом України разом із Європейською комісією, дозволяє говорити, що моніторингова місія має всі шанси для видачі позитивного результату щодо просування України до безвізового режиму. І що це рішення буде базуватися виключно на технічній інспекції відповідності України всім критеріям для отримання безвізового режиму, а не на будь-яких політичних мотиваціях», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду України також нагадав, що 1 січня 2016 року повинна набути чинності Угода про зону вільної торгівлі Україною і Європейським Союзом: «Жодна третя країна не повинна мати право на те, щоби впливати на чинність цієї угоди. Я веду мову в першу чергу про Російську Федерацію».

«Будь-яка демократія є сильною тільки тоді, коли сила прав і свобод людини і громадянина підкріплюється економічною стабільністю в державі», - наголосив він.

Глава Уряду України відзначив важливість двохстороннього діалогу між Україною та Люксембургом, у тому числі економічного. Він повідомив, що під час зустрічі із Ксав’є Беттелем було обговорено питання необхідності завершення переговорів і підписання угоди про усунення подвійного оподаткування між Люксембургом та Україною.

У ході зустрічі також обговорювався хід реформ в Україні. «Наші реформи спрямовані на те, щоб покращити життя громадян в перспективі. І як би не було складно, треба постійно рухатись далі, кроками маленьких перемог для наших народів», - сказав Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр Люксембургу високо оцінив реформи, які впроваджує УрядуУкраїни: «Можливо, це не настільки сприятиме популярності особисто Прем'єр-міністра країни, але це безумовно сприятиме популярності й піде на користь країні в цілому».