Арсеній Яценюк здійснить робочий візит до Німеччини

Арсеній Яценюк здійснить робочий візит до Німеччини

15:10, 22 жовтня 2015

У п’ятницю, 23 жовтня, делегація Уряду України на чолі з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком здійснить візит до Берліна, де відбудеться Українсько-Німецький економічний форум.

У рамках візиту відбудуться переговори Глави Уряду України з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель. У центрі уваги керівників обох Урядів перебуватиме увесь комплекс питань двостороннього співробітництва - процес мирного врегулювання, зміцнення економічної взаємодії, підтримка ходу економічних реформ і внутрішніх перетворень у нашій державі, безпекова співпраця.

Арсеній Яценюк і Ангела Меркель відкриють масштабний Українсько-Німецький економічний форум, участь в якому візьмуть понад шістсот представників провідних німецьких компаній, що зацікавлені у започаткуванні, розширенні та розвитку співпраці з Україною, а також представники українського бізнесу.

Продовжуючи серію світових заходів для відкриття інвестиційного потенціалу України, Берлінський форум стане масштабним міжнародним зібранням для інформування іноземних партнерів про хід реформ у нашій країні, досягнуті результати та перспективи подальшого залучення капіталу в розбудову національної економіки. Першою закордонною подією такого спрямування став ініційований Урядом України успішний бізнес-форум у Вашингтоні у липні цього року.

Передбачається, що в Берліні будуть підписані важливі документи, зокрема, в рамках форуму буде укладено   двосторонню угоду про заснування Німецько-Української промислово-торговельної палати, яка покликана значно посилити присутність німецького бізнесу в Україні.

У ході візиту планується підписання кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо надання українській стороні 300 мільйонів доларів США для придбання природного газу на західному кордоні.  

Під час свого робочого візиту Прем‘єр-міністр України проведе низку зустрічей із провідними представниками німецького бізнесу, а також авторитетними представниками аналітичних центрів, політологічних та експертних середовищ.

Пряма трансляція Українсько-Німецького економічного форуму 23 жовтня із 12.00 за київським часом: 
https://www.youtube.com/watch?v=CAGFHZyXO9Y
https://www.youtube.com/watch?v=6zgpdG4KFXE