«Світ не просто спостерігає, а підтримує боротьбу українців за свої права», - Арсеній Яценюк після зустрічі з міністром МЗС Німеччини

«Світ не просто спостерігає, а підтримує боротьбу українців за свої права», - Арсеній Яценюк після зустрічі з міністром МЗС Німеччини

18:10, 04 грудень 2013

Голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк та голова фракції УДАР Віталій Кличко зустрілися з міністром закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле. 

 Зараз міністр разом із лідерами опозиції перебуває на Майдані. 

 В інтерв’ю журналістам по завершенні зустрічі Арсеній Яценюк зазначив, що до України прикута зараз велика увага: «Те, що сьогодні в Україні перебувають міністри закордонних справ різних країн світу – це свідчення того, що світ не просто спостерігає, а підтримує боротьбу українців за свої права». 

 «Ми отримали дуже серйозний меседж від наших німецьких друзів – що Європейський союз тримає відкриті двері для України і що ЄС та Німеччина виступає за те, щоб будь-які конфлікти вирішувалися у мирний та законний спосіб. Саме так будемо боротися за свої права», - наголосив Арсеній Яценюк. 

 Ґідо Вестервелле зазначив, що під час зустрічі з лідерами опозиції відбулася «конструктивна бесіда щодо політичної ситуації в Україні»: «Ми приїхали сюди з однозначним меседжем, і він абсолютно зрозумілий і чіткий – ми приїхали як європейці до європейців, і нам доля України абсолютно небайдужа». 

 «Ми пропагуємо європейські цінності і заявляємо, що двері до ЄС залишаються відкритими. Україна має бути на борту Європи, адже нас багато чого об’єднує – спільна історія, культура, цінності. Пропозиції ЄС, пропозиції Німеччини залишаються такими ж, як і були - ми хочемо далі мати вас своїми партнерами», - наголосив міністр МЗС Німеччини.