Арсеній Яценюк на виборчій дільниці: «Очікую від місцевих виборів ремонту доріг, шкіл, лікарень і правильного використання місцевих бюджет»

Арсеній Яценюк на виборчій дільниці: «Очікую від місцевих виборів ремонту доріг, шкіл, лікарень і правильного використання місцевих бюджет»

12:11, 25 жовтня 2015

У неділю, 25 жовтня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяв участь у голосуванні на виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо очікувань від виборів, Глава Уряду зазначив: «Це місцеві вибори, тому від них я чекаю ремонту доріг, шкіл, лікарень і правильного використання місцевого бюджету, адже ми передали мільярдні ресурси на місцевий рівень».

Він зауважив, що в бюлетені «все-таки партійна приналежність превалює над персоналією від партії». «Уважно вивчав бюлетень. І в мене склалося таке враження, що начебто ми голосували за відкриті списки, а в результаті все-таки партійна приналежність превалює над персоналією, яка йде від цієї партії».

Арсеній Яценюк нагадав, що закон про місцеві вибори був кардинально і радикально змінений: «Уперше ми голосуємо за таким законом, і підведення підсумків голосування за новим законом потребує як фаховості від членів виборчої комісії, так і чесності, прозорості і жорсткого контролю від спостерігачів і членів виборчих комісій».

За організацію виборів, підкреслив він, відповідає Центральна виборча комісія: «Уряд зобов’язаний забезпечити фінансування для виборчої кампанії, що ми зробили, а Міністерство внутрішніх справ зобов’язане забезпечити порядок, що ми також зробили».

Глава Уряду нагадав, що була проведена колегія Міністерства внутрішніх справ разом із громадськими організаціями, в тому числі ГО «Опора», «з тією метою, щоб налагодити серйозну співпрацю по уникненню фальсифікацій»: «Зараз основне – це підведення результатів голосування. Щоби ці вибори були такі самі чесні й прозорі, як були вибори Президента України і Парламенту в минулому році».

Нагадаємо, що очолювана Прем’єр-міністром України партія не бере участі у місцевих виборах.