Субсидії оформили вже 3,8 мільйона українських родин, «теплих» кредитів видано на понад 800 мільйонів гривень

Субсидії оформили вже 3,8 мільйона українських родин, «теплих» кредитів видано на понад 800 мільйонів гривень

18:12, 01 листопада 2015

Протягом десяти років потрібно зробити Україну повністю енергонезалежною державою: «Ми повинні позбутися газової залежності від Російської Федерації. І саме тому ми проводимо реформи в енергетичному секторі - як у тарифоутворенні, так і в запровадженні широкої програми субсидій, - і розгорнули програму енергоефективності», - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 1 листопада.

Він нагадав, що в минулому році оформили субсидії 450 тисяч українських родин. У цьому ж році кожен третій українець вже отримує від держави субсидії на покриття вартості житлово-комунальних послуг.

«Таких є 3,8 мільйона українських родин. Ми очікуємо, ще близько 1 мільйона українських сімей звернеться за субсидіями», - зазначив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також підкреслив, що Кабінет Міністрів розгорнув програму енергоефективності з видання так званих «теплих кредитів», частина з яких компенсовується за рахунок коштів державного бюджету: «Якщо ви берете кредит на котел, утеплення будинку або на нові вікна, то держава компенсує від 20 до 60% такого кредиту».

Загалом видано кредитів більше як на 800 мільйонів гривень, повідомив Арсеній Яценюк: «60 тисяч українських родин вже зараз поміняли котли, утеплили квартири, замінили вікна і зробили все для того, щоб платити менше по порахунку і використовувати менше газу».

«Ми далі будемо продовжувати цю програму», - наголосив Глава Уряду.