Нова ефективна модель функціонування органів держвлади має базуватися не так на кількості, як на якості всієї державної машини

Нова ефективна модель функціонування органів держвлади має базуватися не так на кількості, як на якості всієї державної машини

15:30, 04 листопада 2015

Уряд буде проводити політичні консультації з Президентом України і парламентськими фракціями, аби модернізувати український Уряд, змінити систему управління в Кабінеті Міністірв та в обласних і районних державних адміністраціях, - підкреслив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 4 листопада.

«У мене як Прем'єр-міністра є відповідні пропозиції, в тому числі щодо складу Міністерств, кількості і структурі обласних державних адміністрацій. Тому ми будемо проводити відповідні політичні консультації з Президентом України і з фракціями, для того щоб збудувати ефективну модель функціонування всіх органів державної влади, в тому числі центральних органів виконавчої влади», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що має йтися «не стільки про кількість, а в першу чергу про якість всієї державної машини – про ліквідування дублюючих функцій між різними органами і про те, що не кількістю ми витягнемо реальну ситуацію в країні, а якісними людьми, якісними державними службовцями, які отримують достойний рівень заробітної платні, мають відповідні фахові якості».

Арсеній Яценюк наголосив, що органи державної влади повинні будуть «працювати в рамках нового закону про державну службу». Глава Уряду висловив сподівання, що Верховна Рада України ухвалить у другому читанні і в цілому відповідний внесений Урядом законопроект.