Арсеній Яценюк у ВР: «Маємо дати європейським партнерам додаткові аргументи, що українські громадяни заслуговують на безвізовий режим»

Арсеній Яценюк у ВР: «Маємо дати європейським партнерам додаткові аргументи, що українські громадяни заслуговують на безвізовий режим»

11:05, 05 листопада 2015

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до членів Парламенту України проголосувати всі законопроекти, необхідні для встановлення безвізового режиму між Україною та ЄС, «щоб дати додаткові аргументи нашим європейським партнерам в тому, що українські громадяни заслуговують на безвізовий режим». Про це він сказав на засіданні Парламенту в четвер, 5 листопада.

Арсеній Яценюк відзначив дуже хороший рівень співпраці між Урядом України і Верховною Радою: «Ми дійшли згоди по практично всіх законопроектах, які необхідно прийняти. У процесі підготовки даних законопроектів до другого читання комітети пішли назустріч, Уряд пішов назустріч, і ми можемо сміливо говорити, що левова частка законів сьогодні будуть прийняті в другому читанні і в цілому».

Він зазначив, що один із законопроектів, № 3224, щодо підтвердження громадянства України, посвідчення особи чи її спеціального статусу, Уряд готовий повернути до Кабінету Міністрів: «Ми його доопрацюємо після вчорашніх консультацій з фракціями. І на наступному пленарному тижні ми його готові презентувати Парламенту і прийняти зразу за основу і в цілому, якщо на це буде воля українського Парламенту».

Щодо розгляду законопроектів 2540 і 2541а, які, за словами Глави Уряду, викликали певне непорозуміння, Арсеній Яценюк звернувся до членів парламенту, «щоби під час розгляду цих законопроектів не змінити суть і форму законів, щоб закони відповідали критеріям, визначеним Європейським Союзом».

Глава Уряду повідомив, що сьогодні відбуває до Риги, де відбудеться  спільна зустріч керівників Урядів України і Балтійських держав: «Основний порядок денний цієї зустрічі – забезпечення безвізового режиму для українських громадян, виконання плану реформ і допомога з боку Європейського Союзу для проведення реформ в Україні».

Арсеній Яценюк звернувся до членів Парламенту: «Нам будуть допомагати тільки тоді, коли ми допомагаємо самі собі. Звертаюсь до членів Парламенту проголосувати сьогодні всі законопроекти, щоб дати додаткові аргументи нашим європейським партнерам в тому, що українські громадяни заслуговують на безвізовий режим».

«Український Парламент знає, що таке політична відповідальність і політична єдність та прийме всі закони, необхідні для забезпечення безвізових поїздок громадян України до Європейського Союзу», - сказав Арсеній Яценюк.