Прем'єр-міністр України зустрівся з Главами МЗС Литви та Швеції

Прем'єр-міністр України зустрівся з Главами МЗС Литви та Швеції

20:14, 17 листопад 2015

У вівторок, 17 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з міністрами закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічсом та Швеції Марго Вальстрьом.

Арсеній Яценюк висловив керівникам обох МЗС вдячність за допомогу Україні у винятково складний для нашої держави час, а також за постійну підтримку на міжнародній арені.

Лінас Лінкявічс та Марго Вальстрьом підкреслили, що справа підтримки України постійно перебуває у центрі уваги Вільнюса та Стокгольма, та запевнили в готовності й надалі надавати всебічну допомогу у реалізації демократичних реформ і протидії російській агресії. Співрозмовники відзначалипрогрес у проведенні перетворень у нашій державі та привітали рішучість Уряду України й надалі йти шляхом реформ.

Під час бесіди йшлося про комплекс питань, пов’язаних із запровадженням з 1 січня 2016 року всеохоплюючої і поглибленої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, економічної ситуації у нашій державі, перспектив мирного врегулювання на Сході України. Арсеній Яценюк відзначив також важливість і нагальність допомоги з соціально-психологічної реабілітації українських військовослужбовців – учасників АТО.