Арсеній Яценюк: Відсьогодні ми пікетуємо весь урядовий квартал

Арсеній Яценюк: Відсьогодні ми пікетуємо весь урядовий квартал

14:34, 08 грудня 2013

«Ми розширюємо нашу акцію. З сьогоднішнього дня ми пікетуємо повністю весь урядовий квартал», - заявив голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на Майдані під час Народного віче в неділю, 8 грудня.

 Арсеній Яценюк наголосив, що вимоги Майдану складаються з трьох пунктів. Перший із них – «відставка антиукраїнського і ганебного уряду Азарова»: «Другий пункт – ті, хто в міліцейській формі били наших дітей, повинні бути арештовані і засуджені відповідно до закону. Третій пункт – 15 людей, які зараз є політичними ув'язненими, повинні бути звільнені і бути з нами тут». 

 За його словами, президент Янукович «думає, що Майдан розійдеться»: «Він думає, що ми здамося. Він думає, що ми будемо стояти, але недовго. А ми знаємо, що нас буде більше». 

 «З сьогоднішнього дня ми пікетуємо повністю весь урядовий квартал. Із завтрашнього дня ми очікуємо на конкретну відповідь. І не просто відповідь - ми очікуємо на конкретну дію», - наголосив він.

 Арсеній Яценюк повідомив, що щодня майданівці пікетуватимуть по ще одній урядовій установі: «міністерства, податкову, інші державні органи».

 Він підкреслив, що увесь світ «захоплений тим, як українці мирно, спокійно і впевнено довели Віктору Януковичу і всьому світу, що влада в європейській Україні таки належить народу України»: «Це заслуга кожного з вас». 

 «Нас визнав світ», - сказав Арсеній Яценюк.

 За його словами, Майдан «не стоїть, а рухає Україну в майбутнє»: «Він кожен день робить крок уперед, відриває нас від тієї ганебної радянської темної історії, робить з нас не «совєтского чєловека», а громадянина української держави, який не на колінах, який струнко стоїть і гордо крокує вперед».

 Арсеній Яценюк наголосив, що Майдан не дав Віктору Януковичу можливості «позавчора продати країну»: «Угода про вступ України до Митного союзу вже була готова. І Янукович задля того, щоб отримати другий термін в офісі президента, готовий продати все і вся. Тільки він забув – не він тут керує. В нашій країні керує кожен, який на цьому Майдані». 

 За його словами, те, що відбувається на Майдані – це те, «як формується нація, формується держава»: «Дозволю собі взяти на себе відповідальність і сказати - ми сформувались. Це Майдан не за політиків, політичні програми і сили. Це Майдан - за людей. Це Майдан - за наше з вами життя. Українці вийшли за ідею, цінності, за свободу і волю», - сказав він.

 «Наша віра - це наша сила. Ми боремося за те, у що віримо. Ми йдемо до перемоги», - сказав Арсеній Яценюк.