Прем’єр-міністр України зустрівся з Головою Комісії у закордонних справах Національних зборів Франції

Прем’єр-міністр України зустрівся з Головою Комісії у закордонних справах Національних зборів Франції

13:52, 24 листопад 2015

У вівторок, 24 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Головою Комісії у закордонних справах Національних зборів Франції Елізабет Гігу.

Арсеній Яценюк висловив найглибші співчуття у зв’язку з терористичними актами Парижі. Він високо оцінив зусилля Президента Франції Франсуа Олланда та французького Уряду, «аби побороти тероризм та знищити тих, хто здійснив цей жахливий злочин».  

«Розуміємо, що ваша нація постала перед серйозними проблемами. І увесь світ постав перед серйозними проблемами. Так само ми розуміємо, що Росія незаконно анексувала Крим й відправила своїх маріонеток і свою армію в Україну», - підкреслив Глава Уряду України.

«Ми в дуже складній ситуації, тож для нас всіх дуже важливо залишатися об’єднаними», - наголосив Арсеній Яценюк.

У ході бесіди співрозмовники також обговорили питання мирного врегулювання на сході України, порушення російськими бойовиками режиму припинення вогню й Мінських домовленостей в цілому.

Окремо під час бесіди йшлося про актуальні питання українсько-французького співробітництва, економічну взаємодії, хід внутрішньодержавних перетворень в Україні.