Арештовані 1,5 мільярда доларів режиму Януковича мають бути конфісковані на користь держбюджету на 2016 рік

Арештовані 1,5 мільярда доларів режиму Януковича мають бути конфісковані на користь держбюджету на 2016 рік

13:49, 02 грудня 2015

«Сподіваюся на повне розуміння членів Парламенту і української судової системи в необхідності виконання юридичних процедур щодо конфіскації активів режиму Віктора Януковича. 40 мільярдів гривень – це те, що повинно бути конфісковано і зараховано до державного бюджету України в 2016 році», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 2 грудня.

Арсеній Яценюк нагадав, що ще в 2014 році через урядовий орган, який відповідає за боротьбу з відмиванням коштів, було заарештовано 1,5 мільярда доларів США активів, «якими володіли Янукович і наближені до нього особи». Глава Уряду нагадав, що декілька разів звертався до органів прокуратури і всієї правоохоронної системи з тим, щоби ці кошти були конфісковані.

Він звернувся до українського Парламенту невідкладно ухвалити додатковий закон, який дає можливість провести процедуру конфіскації цих коштів.

Аресній Яценюк також звернувся до правоохоронних органів і судової системи «прийняти відповідні судові рішення, які дадуть можливість отримати до бюджету додатково понад 40 мільярдів гривень».

«Позиція Уряду полягає в тому, що ці 40 мільярдів гривень, які повинні бути конфісковані за всіма юридичними процедурами, сформують спеціальний фонд. Цей спеціальний фонд буде використовуватися додатково як на національну безпеку і оборону, так і на інші витрати, які необхідно покрити», - підкреслив Глава Уряду.