Віктор Янукович запрошує на «круглий стіл» через «Беркут», - Арсеній Яценюк

Віктор Янукович запрошує на «круглий стіл» через «Беркут», - Арсеній Яценюк

19:11, 09 грудня 2013

«Окрім того, що Віктор Янукович запрошує на «круглий стіл» через «Беркут» і внутрішні війська, він дав ще одну вказівку. Щойно здійснено захоплення офісу політичної партії «Батьківщина», - заявив Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву на Майдані.

Арсеній Яценюк зазначив, що працівники спецпідрозділу розтрощили серверну кімнату. У приміщеннях, де знаходилися редакції газети «Вечірні вісті» і сайту «Цензор.нет», розбите все обладнання: «Проводяться обшуки, виламуються двері по всьому офісу «Батьківщини».

«Це, я так розумію, додаток Віктора Януковича до проведення круглого столу. Оце є ціна його пропозицій», - сказав він.

Арсеній Яценюк також повідомив, що обійшов блокпости по урядовому кварталу: «Поки що «Беркут» і внутрішні війська стоять. Наші хлопці також стоять. Ми змогли зробити заміну людей».

«Рішення наступне: якщо будуть зносити ці намети, - будемо ставити нові. Якщо будуть ставити один ланцюг, будемо ставити інший. Якщо президент Янукович думає, що він через внутрішні війська вирішить політичну і економічну кризу в країні, то він глибоко помиляється. Тому що 10 тисяч «Беркуту» не вирішують проблеми, які стоять перед 45-тимільйонною країною», - наголосив він.

«Якщо Янукович думає, що зможе нас залякати через обшуки, через арешти – також нічого не вийде», - сказав Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що відбуває до офісу «Батьківщини»: «По дорозі відвідаємо пости наших народних депутатів і людей, які мужньо стоять».

Він наголосив, що вдалося не допустити жодної провокації, жодного побиття. «Ніхто з наших людей не проявляв агресії. Вони (влада. – Ред.) готують провокації. Ми не піддаємося на ці провокації», - наголосив Арсеній Яценюк.