Урядовий закон про виконання судових рішень не має нічого спільного з європейською інтеграцією

Урядовий закон про виконання судових рішень не має нічого спільного з європейською інтеграцією

11:41, 19 вересня 2013

Опозиція категорично відмовляється підтримувати урядовий законопроект про виконання судових рішень та вимагає направити його на повторне друге читання.

Про це заявив під час засідання парламенту голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у четвер, 19 вересня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що опозиція голосувала за урядовий законопроект щодо виконання судових рішень у першому читанні на тих умовах, що «цей закон повинен забезпечити виконання судових рішень, а не заборонити українцям отримувати кошти, які вони на законних підставах повинні отримати з держбюджету за судовими рішеннями».

«Ухвалення законопроекту в цій редакції (яка внесена до парламенту на друге читання. – ред..) не має нічого спільного з європейською інтеграцією. А навпаки – суперечить європейським нормам та нормі конституції України, де чітко зазначено, що судові рішення обов’язкові до виконання на всій території України», - наголосив він.

Голова Політради «Батьківщини» наголосив, що опозиція категорично відмовляється підтримувати цей законопроект, оскільки він позбавляє мільйони українців права на отримання коштів за судовими рішеннями, «а загальний борг бюджету перед цими українцями становить близько 40 млрд. гривень».

Опозиція вимагає направити цей проект закону на повторне друге читання.

«Ми не маємо права давати уряду можливості фальшувати закони, які є антиєвропейськими, ліплячи на них назву, що вони за ЄС», - додав Арсеній Яценюк.

Голова Верховної Ради поставив на голосування питання про направлення на повторне друге читання проекту закону щодо виконання судових рішень. Парламент підтримав це питання. За проголосував 361 народний депутат.