Арсеній Яценюк звернувся до Президента Кіпру посприяти в розкритті інформації про активи низки підозрюваних в корупції посадовців

Арсеній Яценюк звернувся до Президента Кіпру посприяти в розкритті інформації про активи низки підозрюваних в корупції посадовців

19:25, 11 грудень 2015

У п’ятницю, 11 грудня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Президентом Республіки Кіпр Нікосом Анастасіадісом.

Уряд України високо цінує підтримку територіальної цілісності та суверенітету України з боку Кіпру, - насамперед підкреслив Глава Уряду. У ході бесіди співрозмовники обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці - від економічної співпраці до взаємодії в правоохоронній сфері.

Арсеній Яценюк звернувся до Президента Кіпру щодо міжнародно-правової допомоги в розкритті інформації про активи низки високопоставлених чиновників, які підозрюються в корупції та розкраданні бюджетних коштів.

Окремо йшлося про підтримку Кіпром європейської інтеграції нашої держави. «Ми переконані, що ви підтримаєте рішення про запровадження безвізового режиму з ЄС для українського народу», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду України наголосив, що Україна цінує рішення Парламенту Кіпру щодо ратифікації Угоди про політичну асоціацію між Україною та ЄС та Угоди про ЗВТ, що має набути чинності 1 січня: «Наша угода - поле можливостей. (І для України, і для Кіпру) це має стати взаємовигідною історією успіху».