Посли країн Групи Семи, Північної Європи та Балтії підтримують зусилля Уряду для схвалення держбюджету та податкових змін

Посли країн Групи Семи, Північної Європи та Балтії підтримують зусилля Уряду для схвалення держбюджету та податкових змін

18:35, 22 грудня 2015

У понеділок, 22 грудня, оприлюднено заяву керівників дипломатичних місій держав-членів Групи Семи (Великої Британії, Італії, Канади, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Франції і Японії), стосовно голосування у Верховній Раді України ключових елементів законодавства, в т.ч. Державного бюджету на 2016 рік та доповнень до Податкового кодексу України.

«Ми повністю підтримуємо зусилля Уряду з досягнення дієвої домовленості, що відповідає реформаторським зобов'язанням України в рамках її програми співробітництва з  МВФ. Ухвалення збалансованого з фіскальної точки зору бюджету є життєво важливим для оздоровлення української економіки та стабільності, а також для подальшого надання фінансової підтримки міжнародними партнерами України», - наголошується в заяві. 

Посли країн-членів Групи Семи закликають депутатів Верховної Ради України підтримати запропонований Урядом законодавчий пакет: «Реформи, з яких Україна взяла на себе зобов'язання відповідно до програми її співробітництва з МВФ, стануть вирішальним чинником відновлення економічної стабільності і повернення України на шлях до зростання і процвітання. Ми закликаємо депутатів Верховної Ради України до дбайливого виконання своїх повноважень, аби не ставити під загрозу цю програму».  

Заяву глав дипмісій держав-членів «Групи Семи» підтримали також посли країн Північної Європи та Балтії  - Данії, Естонії, Фінляндії, Латвії, Литви, Норвегії та Швеції.

«Державний бюджет на 2016 рік разом із доповненнями до Податкового кодексу мають бути збалансованими з фіскальної точки зору та не суперечити зобов’язанням України перед Міжнародним валютним фондом», - йдеться в документі.

У заяві наголошується, що запропонований Урядом України проект державного бюджету «повною мірою відповідає цим важливим вимогам».

«Ми закликаємо всі політичні сили в Україні об’єднатись навколо відповідальної економічної політики, яка сприятиме відновленню економічної стабільності та створенню умов для зростання», - підкреслюється в заяві Послів країни Північної Європи та Балтії.

Заява Послів країн-членів Групи Семи: http://www.kiew.diplo.de/Vertretung/kiew/uk/08/03__Politik/G7__statement__22122015.html

Заява послів країн Північної Європи та Балтії в Києві щодо Державного бюджету та доповнень до Податкового кодексу: http://www.swedenabroad.com/uk-UA/Embassies/Kiev/-4/1/-----------------sys/