Ми повернули «Нафтогазу» 3 мільярда гривень боргу компанії Дмитра Фірташа «Ostchem»

Ми повернули «Нафтогазу» 3 мільярда гривень боргу компанії Дмитра Фірташа «Ostchem»

19:04, 25 грудня 2015

«Внаслідок кримінального провадження МВС і наших жорстких та чітких дій, НАК «Нафтогаз України» отримав повну суму заборгованості з компанії «Ostchem», яка належить Дмитру Фірташу, - 3 мільярда гривень», - заявив на засіданні Уряду у п’ятницю, 25 грудня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк нагадав, що компанія «Ostchem» Дмитра Фірташа мала перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» борги у розмірі 3 мільярда гривень з 2010 року.

«Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальне провадження, арештувало активи компанії «Ostchem ». І внаслідок цього кримінального провадження і жорстких та чітких дій, НАК «Нафтогаз України» отримав повну суму заборгованості з компанії «Ostchem», яка належить Дмитру Фірташу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду висловив вдячність персонально Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову, слідчим і Голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву « за те, що ми повернули державній компанії 3 мільярди гривень, на які майже ніхто не сподівався».

«Це і є реальна боротьба з корупцією. Це і є реальна деолігархізація країни. Це тільки перші кроки, але 3 мільярди гривень – це серйозний крок», - додав Арсеній Яценюк.