Арсеній Яценюк: Будь-які кишенькові «круглі столи», які планує проводити Віктор Янукович, - неприйнятні

Арсеній Яценюк: Будь-які кишенькові «круглі столи», які планує проводити Віктор Янукович, - неприйнятні

15:08, 10 грудень 2013

«Будь-які кишенькові «круглі столи», які планує проводити Віктор Янукович, - неприйнятні», - заявив голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву у вівторок, 10 грудня.

 «Ми отримали «запрошення» на «круглий стіл». Його приніс «Беркут», внутрішні війська і міліція, які вчора атакували офіс «Батьківщини». О 2-й годині ночі я мав можливість особисто отримати «запрошення» від «Беркуту», який бігав з палицями», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що план опозиції щодо виходу з політичної і економічної кризи «чіткий і незмінний»:  «Необхідно притягнути до відповідальності тих, хто бив студентів на Майдані, звільнити незаконно арештованих активістів Майдану і відправити у відставку тих, які давали ці вказівки». 

На переконання Арсенія Яценюка, переговори щодо виходу з кризи повинні обов’язково передбачати участь наших європейських партнерів: «До цих переговорів має бути залучено громадянське суспільство, моральні авторитети України, інтелектуальна і культурна еліта України». 

Арсеній Яценюк підкреслив, що в рамках вирішення політичної кризи необхідно буде «прийняти публічні рішення щодо формування технічного уряду щодо підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, щодо відновлення переговорів з Міжнародним валютним фондом і отримання кредиту МВФ та прийняття низки актів законодавства, які унеможливлять узурпацію влади в Україні».

«Це чіткий план. А від цього президента жодного плану чи жодної дії немає. Жодних поступок від цієї влади нема», - наголосив він. 

«Ми очікуємо на те, коли будуть реальні кроки від президента, які свідчать, що він дійсно хоче вирішення проблеми», - додав Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що Майдану вдалося протягом двох днів утримувати блокпости: «Ми чудово усвідомлювали те, що є десятки тисяч міліції, «Беркуту» і внутрішніх військ з технікою, зі спецмашинами. Їх важко буде перебороти. Але, при цьому, протягом двох днів ми тримали центр Києва».

«Зараз ми перегруповуємося. Закликаємо всіх знову приїхати на Майдан», - наголосив Арсеній Яценюк. 

Він також повідомив, що сьогодні лідери опозиції мали зустріч із заступником державного секретаря США Вікторією Нуланд: «Зараз у нас буде зустріч з першою людиною в ЄС, відповідальною за зовнішньополітичні справи, – баронесою Кетрін Ештон. Ми продовжуємо наш мирний діалог, який дасть можливість врегулювати кризу в країні на відміну від Януковича, який не робить жодного кроку для цього».