«Тариф на тепло прив’язується до зовнішньої температури. ТКЕ не зможуть перекладати свої витрати на кишені громадян»

«Тариф на тепло прив’язується до зовнішньої температури. ТКЕ не зможуть перекладати свої витрати на кишені громадян»

13:49, 13 січня 2016

Згідно з рішенням Кабміну, формування тарифу на теплопостачання прив’язується  до зовнішньої температури. Підприємства теплокомуненерго повинні чітко усвідомити, що вони не зможуть перекладати свої витрати на кишені громадян країни, - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 13 січня.

Арсеній Яценюк звернувся до Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубко провести селекторну нараду з підприємствами теплокомуненерго: «Поясніть їм, що газ треба економити, а рахунки треба виставляти тільки за те, що громадяни країни отримали тепло в своїх квартирах».

Він також підкреслив, що ознайомився із вже надісланими до громадян « платіжками», «які не відповідають чинному закону і в яких облгази вставляють додаткові витрати на транспортування природного газу, які не передбачені чинним законодавством».

Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції України перевірити правові підстави відповідного рішення Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг.