Із політичного маніфесту коаліційна угода має стати юридично зобов’язуючим документом

Із політичного маніфесту коаліційна угода має стати юридично зобов’язуючим документом

18:50, 24 січень 2016

«Я виступаю за оновлення коаліційної угоди. З політичного маніфесту угода має бути перетворена на політично та юридично зобов’язуючий документ з чітким графіком роботи та послідовністю кроків», - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму зверненні в неділю, 24 січня.

У кожній державі, де відбувалися схожі перетворення, зазначив Глава Уряду, парламентські коаліції схвалювали до 90% запропонованих урядом рішень: «Саме це називається єдністю та спільною політичною відповідальністю. В нашому випадку про такий рівень підтримки коаліційного уряду з боку членів парламентської коаліції навіть не доводиться говорити».

Глава Уряду підкреслив, що 2016 рік постає з широким порядком денним: «Треба відверто визнати – рік буде непростим. Світову економіку лихоманить. Відбувається стрімке падіння світових цін на основну продукцію, що експортується Україною, - сільськогосподарську, метал, руду. Світ ослаблюють військові конфлікти, тероризм та мільйони мігрантів і переселенців, політична невизначеність через вибори в провідних західних державах».

«Український політикум повинен зустріти загрози 2016 року з усією серйозністю, зрілістю та відповідальністю», - сказав він.

«Ми зобов’язані забезпечити стійкість управління країною та діяльності законодавчої і виконавчої влади», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що тривалий час коаліція не визначається з низкою міністрів як на звільнення, так і на призначення. Глава Уряду вкотре звернувся до парламентської коаліції «невідкладно розпочати прозоре і публічне обговорення можливих кандидатів та, не марнуючи часу, призначити на урядові посади компетентних фахівців, які будуть користуватися довірою і підтримкою коаліції».