Арсеній Яценюк запросив Небелівського лауреата Даніеля Шехтмана до розробки спільних освітніх ініціатив

Арсеній Яценюк запросив Небелівського лауреата Даніеля Шехтмана до розробки спільних освітніх ініціатив

15:40, 26 січня 2016

У вівторок, 26 січня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з видатним вченим сучасності, всесвітньовідомим фізиком і хіміком, лауреатом Нобелівської премії з хімії 2011 року, професором Даніелем Шехтманом (Держава Ізраїль).

У центрі уваги бесіди були актуальні питання розвитку освіти та науки в Україні, а також застосування передових освітніх технологій для розвитку підприємництва та інновацій.

«Освіта – це завдання номер один у кожній країні, яка прагне прогресу», - наголосив Даніель Шехтман, відзначивши бажання сприяти українським реформам, популяризації науки серед молоді і поширенню знань про нові технологічні підходи для розвитку сучасного бізнесу. Професор Шехтман поділився досвідом з реалізації розробленої ним освітньої програми викладання точних наук дітям дошкільного віку, яка успішно застосовується в дитячих навчальних закладах Ізраїлю.

Глава Уряду України висловив вдячність Нобелівському лауреату за відвідання України, виявлену підтримку та зацікавленість у втіленні спільних задумів і проектів в нашій державі. 

Арсеній Яценюк запросив Даніеля Шехтмана до тісної співпраці та діалогу, який надасть нових ідей та поштовху у справі організації науки та освіти та заохочення нових інтелектуальних пошуків для української молоді та передових підприємців.