Цього року буде підписана і передана на ратифікацію Парламентам Угода про ЗВТ між Україною і Канадою. У червні - бізнес-форум

Цього року буде підписана і передана на ратифікацію Парламентам Угода про ЗВТ між Україною і Канадою. У червні - бізнес-форум

12:11, 01 лютий 2016

Україна та Канада прийняли рішення про остаточне підписання і передання національним Парламентам на ратифікацію Угоди про ЗВТ між країнами. На червень запланований українсько-канадський бізнес-форум з метою залучення додаткових інвестицій та підвищення обсягів двосторонньої торгівлі. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у понеділок, 1 лютого, на брифінгу за підсумками зустрічі з Міністром закордонних справ Канади Стефаном Діоном.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в ході зустрічі був обговорений порядок денний двохсторонніх відносин між Україною і Канадою на наступний рік.

Глава українського Уряду нагадав, що в липні 2015 року під час його візиту до Канади Україна та Канада завершили переговори щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та Канадою, і був парафований відповідний документ.

«Цього року ми прийняли спільне рішення, що така угода повинна бути остаточно підписана і передана національним Парламентам на ратифікацію», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що ця Угода – «це відкриття наших спільних ринків і ще один крок в допомозі Україні в тому, щоби подолати не тільки військову, але й економічну агресію, яку здійснює Російська Федерація».

Глава Уряду України повідомив, що на червень запланований спільний українсько-канадський бізнес-форум з метою залучення додаткових інвестицій в українську економіку та підвищення обсягів двосторонньої торгівлі між Україною і Канадою.