Арсеній Яценюк прийняв делегацію Парламенту Німеччини

Арсеній Яценюк прийняв делегацію Парламенту Німеччини

15:06, 02 лютий 2016

У вівторок, 2 лютого, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв делегацію Парламенту Німеччини на чолі з Головою Комітету у справах Європейського Союзу Гюнтером Кріхбаумом.

Арсеній Яценюк висловив вдячність за підтримку України з боку Уряду Німеччини на чолі з Ангелою Меркель та Парламенту цієї держави у протидії російській агресії та забезпеченні мирного врегулювання становища на сході України, а також у процесі внутрішніх демократичних перетворень та економічних реформ.

«Ми вдячні за вагомі зусилля канцлера Ангели Меркель для підтримки України, відновлення миру та втілення економічних змін. Дуже важливо, щоб ми зберігали непорушну єдність проти загроз гібридної війни, яку сьогодні здійснює Кремль не лише проти України, а й проти Європейського Союзу», - підкреслив Глава Уряду України.

«Маємо бути свідомі, що зараз не можна допустити політичної дестабілізації та роз’єднаності ані в нашій країні, ані серед членів європейської спільноти», - наголосив Арсеній Яценюк.

Представники німецького Парламенту високо оцінили дії українського Уряду у винятково складних зовнішніх обставинах. Гюнтер Кріхбаум запевнив у незмінній підтримці цілей відновлення миру й територіальної цілісності та суверенітету як в окремих районах Донецької й Луганської областей, що знаходяться під окупацією, так і в Криму.

У ході бесіди йшлося про актуальні питання українсько-німецького співробітництва та європейської інтеграції України. Глава українського Уряду закликав німецьких парламентаріїв і надалі сприяти європейській трансформації України й особливо – у впровадженні безвізового режиму для українських громадян.