Лук'янівський слідчий ізолятор повинен бути закритий

Лук'янівський слідчий ізолятор повинен бути закритий

13:14, 10 лютого 2016

В Україні повинен відбутися перехід від радянської тюремної системи до системи виправлення. Побудований ще царською Росією Лук'янівський слідчий ізолятор повинен бути закритий, - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк  у середу, 10 лютого, на засіданні спільної колегії Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України «Від нової поліції до нової юстиції та безпеки громадян».

«Зараз дух українських слідчих ізоляторів і колоній – це ще дух царської Росії, тюрми народів», - сказав він.

Арсеній Яценюк наголосив, що побудований ще царською Росією Лук'янівський слідчий ізолятор повинен бути закритий: «Там умови, при яких неможливо не те що жити, - виживати неможливо. Це система знущання над громадянином, по відношенню до якого ще немає судового вироку і який ще знаходиться під слідством. Бувало, що таке слідство тривало роками, і невинувата людина могла знаходитися в цих нелюдських умовах».

Глава Уряду повідомив, що на нинішньому засіданні буде презентована реформа, яка полягає в «переході від радянської тюремної системи до системи виправлення, яка дає можливість громадянину, який засуджений, повернутися в нормальне життя, отримати роботу, соціалізуватися і стати частиною українського суспільства».