Партія влади намагається докупити депутатів, щоб сформувати більшість – Арсеній Яценюк про законопроект щодо депутатських груп

Партія влади намагається докупити депутатів, щоб сформувати більшість – Арсеній Яценюк про законопроект щодо депутатських груп

14:27, 18 вересня 2013

Партія влади намагається докупити депутатів, щоб сформувати більшість. Саме на це спрямовані плани Партії регіонів сформувати групу тушок.

Про це заявив голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк журналістам в кулуарах парламенту в середу, 18 вересня.

Відповідаючи на запитання стосовно владного проекту змін до Регламенту щодо зменшення кількості депутатів, необхідних для створення депутатських груп, Арсеній Яценюк підкреслив, що початковий план Партії регіонів полягав у формуванні фракції тушок: «Фракція тушок – це більш ніж 30 депутатів. Але не знайшлась така кількість депутатів, і зараз вони вирішили зробити групу тушок».

За словами Арсенія Яценюка, партія влади зараз «навіть на одну групу не може зібрати необхідну кількість депутатів»: «Саме тому в них немає кількості депутатів, яка буде визначена в Регламенті, - чи 12, чи 15, чи 17, чи 10».

«Це стандартна парламентська «возня», коли партія влади намагається докупити депутатів для того, щоб формувати більшість. Фракція тушок не вийшла - зараз будуть робити групу тушок. Зрозуміло, як вона формується: чим більше грошей – тим більше бажання в зрадників-депутатів перейти до цієї групи тушок», - сказав він.

Голова політради «Батьківщини» наголосив, що опозиція не підтримуватиме цей законопроект.

Арсеній Яценюк також зазначив, що владний проект закону має ще одну мету: «замістити Компартію в голосуваннях»: «Іншими словами – для Партії регіонів дешевше утримувати групу тушок, ніж Комуністичну партію».

Нагадаємо, сьогодні в парламенті зареєстровано законопроект депутата від Партії регіонів, голови регламентного комітету Володимира Макеєнка «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо кількісного складу депутатської групи)» (№ 3258). Цим проектом закону партія влади пропонує зниження мінімальної кількості депутатів для створення депутатської групи до 15.