Арсеній Яценюк зустрівся з Главами зовнішньополітичних відомств Німеччини та Франції

Арсеній Яценюк зустрівся з Главами зовнішньополітичних відомств Німеччини та Франції

19:22, 22 лютий 2016

У понеділок, 22 лютого, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Федеральним Міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і новопризначеним Міністром закордонних справ та міжнародного розвитку Французької Республіки Жаном-Марком Еро, які перебувають в Україні з робочим візитом.

Глава Уряду України підкреслив важливість візиту до України Міністрів закордонних справ Німеччини та Франції у контексті подальшого діалогу у рамках «Нормандського формату». Він підкреслив, що візит Глав зовнішньополітичних відомств Німеччини та Франції, - це «чіткий і потужний сигнал, що Україна є на радарах Європи».

«Переконані, що разом, зберігаючи єдність, ми зможемо змусити Російську Федерацію повністю виконати Мінські домовленості», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Єдність – головне для всіх нас, - як єдність всередині ЄС, так і між Україною та Європейським Союзом», - підкреслив Глава Уряду України.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що Уряд очікує введення безвізового режиму з ЄС для українських громадян. Він нагадав, що Парламент України вже ухвалив необхідні закони, і у фінальному звіті Європейської комісії вказано, що Україна вже виконала всі необхідні кроки для введення безвізового режиму. «Це буде реальний, відчутний результат», - підкреслив Глава українського Уряду.

Прем’єр-міністр України також зупинився на питанні імплементації угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, яка вступила в силу 1 січня цього року: «Це ще один механізм, як пришвидшити економічне зростання в Україні та збільшити обсяги торгівлі, незважаючи на те, що Росія ввела торгівельне ембарго».

Під час розмови йшлося про комплекс питань, пов’язаних із виконанням Мінських домовленостей. Обговорено також актуальні питання внутрішньополітичної ситуації в нашій державі та дії й плани Уряду України в контексті європейського курсу перетворень.