На нараді в Рибака домовлено про представництво усіх фракцій в Рахунковій палаті

На нараді в Рибака домовлено про представництво усіх фракцій в Рахунковій палаті

13:49, 18 вересня 2013

На нараді у спікера парламенту Володимира Рибака було домовлено про представництво усіх фракцій в Рахунковій палаті України.

Про це повідомив голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк в інтерв’ю парламентським журналістам у середу, 18 вересня.

Він зазначив, що на нараді піднімалися питання щодо голосування за «євроінтеграційні» законопроекти.

Зокрема, що стосується Рахункової палати, була заявлена чітка позиція опозиційних фракцій щодо необхідності політичного представництва в Рахунковій палаті.

«Ця позиція не просто прийнята. Сьогодні на засіданні в Рибака було чітко сказано і підтверджено як головою Верховної Ради, так і керівником фракції Партії регіонів, які є нашими політичними опонентами, що в складі Рахункової палати буде забезпечено політичне представництво кожної фракції парламенту», - наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, зараз розглядається підхід, що кожна фракція матиме можливість призначити одного кандидата до Рахункової палати.

Він нагадав, що завтра парламентом також розглядатиметься законопроект про єдиний митний тариф: «Опозиція чітко наголосила: якщо хтось хоче пролобіювати своє рішення в цьому законопроекті, а саме підвищити чи опустити ставки ввізного мита на ті товари, які їх цікавлять, - то цей законопроект не пройде».

«Усе повинно робитися в рамках протоколів, підписаних із нашими партнерами в рамках СОТ. Сьогодні буде засідання комітету, є розуміння цього питання і сподіваюся, що завтра в другому читанні в цілому буде проголосований такий законопроект», - підкреслив голова Політради «Батьківщини».

Що стосується проекту закону про виконання судових рішень, опозиція, за словами Арсенія Яценюка, чітко наголосила: «норми, які пропонує Кабмін щодо того, що судові рішення, винесені по виплатах соціальних заборгованостей, зарплат та інших видів соціальних виплат, можуть не виконуватися, якщо вони не внесені до відповідного єдиного реєстру, - є незаконними, неконституційними і повинні бути вилучені з закону».

«Якщо в людини є судове рішення, держава повинна виплатити їй чи то заробітну платню, чи то пенсію, чи інші соціальні виплати. Таке рішення повинно виконуватися урядом України», - підкреслив Арсеній Яценюк і зазначив, що на таких умовах опозиція проголосує за цей проект закону у другому читанні.

«Ми отримали запевнення, що неконституційні вимоги щодо невиконання судових рішень і фактичного списання близько 40 млрд. грн. боргів держави перед людьми не будуть включені до законопроекту», - повідомив Арсеній Яценюк.