Триває звіт за результатами перевірки фінансово-економічних показників найбільших державних компаній

Триває звіт за результатами перевірки фінансово-економічних показників найбільших державних компаній

14:01, 18 березня 2016

У п’ятницю, 18 березня, на позачерговому засіданні Уряду відбувається звіт Міністерства економіки, Державної аудиторської служби, Фонду державного майна, Державної фіскальної служби щодо результатів перевірки фінансово-економічних показників найбільших українських державних компаній, проведеної за дорученням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Глава Уряду підкреслив, що мета цієї перевірки – це навести лад в українських державних компаніях, «з'ясувати, хто працює ефективно, а хто ні».

«Ми зобов’язали всі державні компанії найняти міжнародний аудит для того, щоби підтвердити фінансову звітність. Ми зобов’язали всі державні компанії допустити Державну аудиторську службу до проведення ревізій», - підкреслив він.

Уряд, нагадав Прем’єр-міністр, кардинально змінив систему оплати праці для працівників державних компаній.

За результатами звіту Уряд «прийматиме рішення про те, як далі будуть працювати ці державні компанії і, основне - з ким ці державні компанії будуть працювати», - наголосив Арсеній Яценюк, нагадавши, що кілька місяців тому Кабінет Міністрів прийняв рішення про те, що керівництво державних компаній повинно призначатися незалежним номінаційним комітетом.