Арсеній Яценюк доручив провести зустріч із керівниками підприємств-експортерів з питань стимулювання експорту та безпеки перевезень

Арсеній Яценюк доручив провести зустріч із керівниками підприємств-експортерів з питань стимулювання експорту та безпеки перевезень

13:14, 25 березня 2016

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству економіки України та торгівельному представнику України, Міністерству інфраструктури, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству енергетики та вугільної промисловості провести зустріч із керівництвом гірничо-збагачувальних комбінатів, найбільших металургійних заводів, великих енергетичних компаній, підприємств машинобудування та керівництва “Укрзалізниці” з питань стимулювання експорту та безпеки перевезень. Про це йшлося на засіданні Уряду в п’ятницю, 25 березня.

Нарада, підкреслив Глава Уряду, має відбутися у вівторок, 29 березня.

Він підкреслив, що метою відповідної зустрічі має стати розроблення кроків зі стимулювання експорту.

Глава Уряду наголосив, що динаміка експортної виручки зараз “м’яко кажучи, не найкраща”: “Зрозуміло, що це пов’язано з падінням цін на зовнішніх ринках, але без стимулювання експорту нам буде складно отримувати доходи державного бюджету і валюту в золотовалютні резерви країни”.

Друге питання, яке потребує розгляду, підкреслив Арсеній Яценюк. - це безпека перевезень, зокрема в зоні антитерористичної операції. Глава Уряду зазначив, що отримав низку звернень “про те, що підприємства не можуть безпечно возити свої вантажі”. Для цього, підкреслив він, у зустрічі мають взяти участь керівництво Міністерства внутрішніх справ і Національної гвардії.

Глава Уряду також наголосив на необхідності участі в нараді керівника Державної фіскальної служби України для роз’яснень щодо системи відшкодування податку на додану вартість для підприємств-експортерів: “Нова запроваджена Урядом система адміністрування та відшкодування  податку на додану вартість дає можливість за прозорим механізмом як платити ПДВ, так і отримувати відшкодування”.

Арсеній Яценюк також доручив Міністру аграрної політики й продовольства України Олексію Павленку  порвести зустріч із підприємствами агропромислового комплексу з питань підготовки до наступного експортного сезону.