Арсеній Яценюк: Росія готова дати Януковичу політичну знижку на газ в обмін на вихід України з Третього енергетичного пакету

Арсеній Яценюк: Росія готова дати Януковичу політичну знижку на газ в обмін на вихід України з Третього енергетичного пакету

20:10, 11 грудня 2013

Росія готова дати Януковичу політичну знижку на газ в обмін на вихід України з Третього енергетичного пакету, - підкреслив голова Політради «Батьківщини» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву в середу, 11 грудня.

 

Арсеній Яценюк підкреслив, що Росія готова надавати Віктору Януковичу «не економічну, а політичну знижку на газ» у тому випадку, якщо президент Янукович скасує угоду, за якою Україна стала частиною європейського енергетичного співтовариства.

«Тобто, це обмін, - відірвати Україну від європейського енергетичного співтовариства, згорнути нашу спільну роботу між Україною і ЄС у сфері енергетики, повернути Україну під фактичний контроль російського «Газпрому», - наголосив він.

Така політична знижка, за його словами, буде нічим іншим, «як ще однією корупцією, яка є в Україні».

«Закликаємо Віктора Януковича і наших європейських партнерів не дати можливості Україні вийти з Третього енергетичного пакету», - наголосив Арсеній Яценюк.