Арсеній Яценюк зустрівся з Великим канцлером Мальтійського Ордену Альбрехтом фон Безелагером

Арсеній Яценюк зустрівся з Великим канцлером Мальтійського Ордену Альбрехтом фон Безелагером

12:53, 05 квітень 2016

У вівторок, 5 квітня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Прем’єр-міністром (Великим канцлером) Мальтійського Ордену Альбрехтом фон Безелагером, який вперше перебуває в Україні з робочим візитом.

«Україна глибоко цінує високу гуманітарну місію, яку втілює Мальтійський орден в багатьох державах світу. З особливою вдячністю ставимося до підтримки, яку відчували українці під час Революції гідності. Винятково важливою є нині відчутна гуманітарна поміч з боку представників ордену для наших громадян, які змушені були залишити рідні місця внаслідок російської агресії», підкреслив Арсеній Яценюк.

Альбрехт фон Безелагер, який прибув в Україну для відзначення плідної співпраці обох сторін упродовж понад двох десятків років, запевнив Главу українського Уряду в готовності й надалі надавати сприяння нашим громадянам з широкого кола гуманітарних потреб: «Наша роль у світі – це насамперед гуманітарна дипломатія, Україна може розраховувати на нашу підтримку та допомогу».

У ході бесіди співрозмовники обговорили комплекс питань подальшої співпраці, актуальні проекти та плани стосовно розвитку договірно-правової основи відносин.

Як відомо, Мальтійський орден (Суверенний військовий Орден Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти) є одним з найдавніших католицьких орденів. Орден також є суб’єктом міжнародного права, має власну конституцію, громадянство, державні інституції. Орден має дипломатичні відносини з понад 100 державами світу. Офіційні відносини з обміном послами між Україною та Мальтійським Орденом було встановлено 9 лютого 2008 року.