Арсеній Яценюк про переговори щодо виходу з кризи: три вимоги, три бачення, мандат Майдану

Арсеній Яценюк про переговори щодо виходу з кризи: три вимоги, три бачення, мандат Майдану

13:15, 12 грудень 2013

Опозиція нагадала про три вимоги до Януковича, оголосила три бачення щодо перемовин та обов’язковий мандат Майдану. Про це в четвер, 12 грудня, заявив на брифінгу в Штабі національного спротиву голова Політради «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що одними із досягнень Майдану є те, що «люди повстали і втримали Майдан, почали випусткати активістів, і влада сама заявила про те, що вона хоче перемовин».

Арсеній Яценюк  нагадав три вимоги Майдану: притягнути до відповідальності тих, хто давав вказівку розганяти Майдан, остаточно звільнити всіх, хто незаконно заарештовані як активісти Майдану, і відправити у відставку тих, хто відповідальні за економічну і політичну кризу в країні.

За його словами, щодо переговорів для виходу з економічної та політичної кризи є «три бачення»: «хто буде проводити перемовини і яке представництво на цих перемовинах культурної, інтелектуальної  української еліти; присутність високопосадовців ЄС; і конкретно, про що перемовини і який результат ці перемовини повинні принести».

«Ми жорстко стоїмо на цих позиціях», - сказав голова Політради «Батьківщини».

«Ми зробили висновки з багатьох років української політичної діяльності. Жодних перемовин без мандату Майдану! Люди повинні видати такий мандат», - наголосив Арсеній Яценюк.