Арсеній Яценюк – Януковичу та ПР: "На вас лежатиме відповідальність в разі будь-яких зіткнень і провокацій"

Арсеній Яценюк – Януковичу та ПР: "На вас лежатиме відповідальність в разі будь-яких зіткнень і провокацій"

19:26, 12 грудня 2013

"Звертаємося персонально до президента, його Партії регіонів і всіх, хто організовують звезення людей за гроші на суботу і на неділю – не робіть провокацій", - сказав голова Політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву на Майдані в четвер, 12 грудня.

"Якщо ви вже звозите людей за гроші, звозьте їх на те місце, де ви проводите платні мітинги протягом останніх двох тижнів – до Верховної Ради, щоб уникнути будь-яких спроб роздмухати протистояння та провокацій".

Арсеній Яценюк наголосив, що Майдан – це мирна акція: "Ми довели, що всі люди на Майдані не просто мирні, а виховані, інтелігентні, спокійні. Протягом останніх трьох тижнів не було жодних зіткнень навіть з "тітушками", які ходять по Києву".

"Звертаємось до влади - звозьте платний мітинг туди, де ви його проводите протягом останніх трьох тижнів. На вас буде лежати відповідальність за будь-які зіткнення і будь-які провокації", - підкреслив Арсеній Яценюк.

В інтерв’ю журналістам він підкреслив, що є один зі сценаріїв щодо даної ситуації, «авторами якого є не українці»: «Коли силовими всілякими методами будуть намагатися знищити Україну і українську демократію».

«Якщо будуть силові методи - Гаазький суд і міжнародний кримінальний трибунал буде не за горами», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Треба чітко зрозуміти, в першу чергу, для президента, що Лукашенком йому не вдасться бути. І не тільки тому, що йому це не потрібно, а тому, що уряд Лукашенка не корумпований в таких обсягах, як український. І, як це не дивно, в Білорусі є хоча б якийсь рівень підтримки їхнього режиму», - сказав він.

Арсеній Яценюк додав, що так само президенту Януковичу «не вдасться бути Володимиром Путіним»: «Тому що для того, аби бути Володимиром Путіним, треба мати ядерну зброю, бути членом Ради безпеки ООН, треба мати серйозний геополітичний вплив у світі, в тому числі і в питаннях Сирії, Ірану і Афганістану. Треба мати нафту і газ».

«Виходячи з цього, в Януковича є лише один шлях – не повертатися спиною до ЄС, а навпаки - простягнути руку ЄС і вирішити політичний конфлікт в Україні мирно», - наголосив Арсеній Яценюк.