ЄС готовий надати макрофінансову допомогу для стабілізації економічної ситуації в Україні, – Арсеній Яценюк

ЄС готовий надати макрофінансову допомогу для стабілізації економічної ситуації в Україні, – Арсеній Яценюк

20:54, 12 грудень 2013

«Європейський Cоюз, на базі даних якого будуть перевірені фахівцями ЄС і достовірність яких уряд України повинен довести, - готовий надати відповідну макрофінансову допомогу для стабілізації економічної ситуації в Україні», - наголосив на брифінгу в Штабі національного спротиву на Майдані голова Політради «Батьківщини» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що лідери опозиції провели відеоконференцію з Єврокомісаром із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле: «Ми мали серйозну розмову про те, що необхідно Україні в короткотерміновій перспективі».

«Необхідно підписати Угоду про Асоціацію між Україною і Європейським Союзом. ЄС на базі даних, які будуть перевірені фахівцями ЄС і достовірність яких уряд України повинен довести, - готовий надати відповідну макрофінансову допомогу для стабілізації економічної ситуації», - наголосив він.

Проте, підкреслив Арсеній Яценюк, уряд «до сьогоднішнього дня так і не дав чіткої цифри».

Голова Політради «Батьківщини» нагадав, що зараз відбуваються переговори українського уряду з європейською комісією і підкреслив, що опозиція висловила своє бачення, «що необхідно для України до кінця поточного року»: «Бюджету не вистачає близько 40 млрд грн на цей рік і, за різними оцінками, від 10 до 12 млрд доларів на наступний рік. Ці кошти повинні бути отриманіЄ в першу чергу, від МВФ в тому випадку, якщо уряд України готовий проводити економічні реформи, якщо уряд України готовий робити кроки щодо стабілізації економічної ситуації в Україні» - зазначив він.