Ми не повинні дати Януковичу жодного шансу на підписання угоди з Митним союзом, - Арсеній Яценюк на Майдані

Ми не повинні дати Януковичу жодного шансу на підписання угоди з Митним союзом, - Арсеній Яценюк на Майдані

21:34, 13 грудня 2013

«Ми знаємо, з чим Янукович їде 17 грудня до Москви. Він хоче продати Україну Росії. І тільки від нас залежить, чи підпише від угоду з Митним союзом, чи ні», - сказав Арсеній Яценюк зі сцени Майдану в п’ятницю, 13 грудня.

Він сказав, що найважчими днями будуть понеділок і вівторок: «Не тільки субота й неділя, а понеділок і вівторок визначальні дні. Ми не повинні дати Віктору Януковичу жодного шансу на підписання угоди в новий Радянський союз. Ні – Радянському Союзу. Так – ЄС. Для цього ми зібрались тут на Майдані, і це ми повинні відстояти».

«Просимо згуртуватись, усвідомити нашу відповідальність за майбутнє країни», - наголосив він.

Він нагадав, що завтра Партія регіонів «проводить начебто свою акцію»: «То не «регіони» - ті, кого вони звозять, – то забідовані люди, бюджетники, вчителі, лікарі, державні чиновники - простий люд, яких вони загнали в бідоту і в безгрошів’я і зараз за гроші хочу їх купити і заставити приїхати на так званий анти майдан».

«То наші брати і сестри. Святослав Вакарчук заявив, що тут буде завтра концерт «Океану Ельзи» о 8 годині вечора. Хай приходять, послухають, хай подивляться на наш Майдан. Вони українці, незалежно від того, якою мовою говорять, незалежно від того чи вони з Донецька, Луганська чи Запоріжжя. Вони ще більше ненавидять цю владу і цього президента. Тому що він їм ще більше збрехав, ніж нам. Завтра запрошуємо їх наверх на Інститутську», - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в неділю о 12 годині розпочнеться  Народне віче – «Ні – митному союзу, так – ЄС: «Понеділок і вівторок стоїмо і не даємо Януковичу знищити наше європейське майбутнє».