Заступник голови Київської облдержадміністрації роздає інструкції, як фальсифікувати вибори в 94-му окрузі

Заступник голови Київської облдержадміністрації роздає інструкції, як фальсифікувати вибори в 94-му окрузі

17:50, 14 грудня 2013

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Андрій Спаський влаштував збори членів і голів виборчих комісій 94-го округу і давав їм інструкції щодо фальсифікації виборів на користь «регіонала» Бадоєва.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Олег Ляшко.

Як йому стало відомо, збори відбулися сьогодні на підприємстві "Кулиничі" в селі Крушинка Васильківського району.

Згідно з інструкціями заступника голови облдержадміністрації, схема фальсифікацій наступна: «Відповідальні (а це переважно залежні від влади керівники установ) приводять на дільниці виборців, які до цього отримали пайки і гроші. Ті мають поставити в бюлетені з відміткою за Бадаєва і показати їх на камеру, коли вкидають у скриньку. Після цього людям обіцяно заплатити ще по 200 гривень».

На згаданій зустрічі роздали відеокамери, щоб фіксувати процес "правильного" голосування.

«Незаконний штаб по фальсифікації виборів на Васильківщиі знаходиться у приміщенні мерії міста, очолює його племінник київського губернатора, мер Василькова Сабадаш. Так само на активну участь у фальсифікаціях беруть працівники мерії і райдержадміністрації. Аналогічна ситуація в Обухівському районі», - написав Олег Ляшко.

Нагадаємо, влада всупереч закону зняла з виборів у 94-му окрузі узгодженого кандидата від опозиційних сил, переможця минулих виборів - Віктора Романюка. Опозиційні сили ухвалили рішення підтримати у 94-му окрузі людину, яка себе проявила під час організації діяльності Євромайдану - Андрія Лозового.