«Ми втримали країну на межі розколу», - Арсеній Яценюк

«Ми втримали країну на межі розколу», - Арсеній Яценюк

16:16, 15 грудень 2013

«Ми не дали пролитися крові. Ми втримали країну на межі розколу», - заявив у неділю, 15 грудня, під час Народного віча на Майдані, голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк сказав, що цього тижня Майдан «стояв на порозі дуже складних подій»: «Вони дійсно хотіли кривавого сценарію в Україні. Вони дійсно хотіли жертв, побоїща на Майдані і тоді б Віктору Януковичу не треба було підписувати ніяких угод.

«Наше найбільше переживання - якщо ти розумієш, що, не дай Боже, з кимось тут на Майдані щось станеться, хтось загине, проллється кров, - це буде зовсім інша Україна. Ми тоді звернулися до всіх - і до Західної, і до Центральної і, в першу чергу, до Східної України, до військ, міліції, до Януковича: «Тут можуть бути ваші родичі. У вас так само є діти, у вас так само є онуки. Ніяка влада не має вищої цінності, ніж цінність людського життя», - сказав він.

«Ми з вами зробили велику справу для нашої країни, для наших родин, для держави в цілому. Ми йому (Януковичу. – Ред,) не дали можливості пролити кров. Ми втримали країну на межі розколу. Ми втримали країну на межі того, щоб вона не потрапила в лапи сусідньої держави, яка не бажає нам добра», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що Майдан своєю «акцією боротьби за наше майбутнє, за наші права і волю - обов’язково доб’ється результату»: «Ми вже інші. Ми вже сильніші. Ми вже потужніші, ніж вони. І так крок за кроком, так день за днем ми дійдемо до нашої перемоги, перемоги нашої держави  і кожного українця в нашій великій європейській державі».