Арсеній Яценюк у Вашингтоні: Спадок МакКейна - боротьба за свободу і незалежність

Арсеній Яценюк у Вашингтоні: Спадок МакКейна - боротьба за свободу і незалежність

19:21, 01 вересень 2018

У суботу, 1 вересня, у США лідер партії «Народний фронт», Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк взяв участь у церемонії вшанування пам`яті Сенатора Джона МакКейна у Вашингтонському Національному Соборі.

В інтерв’ю журналістам він підкреслив, що Сенатор Джон МакКейн був «великим сином американського народу і великим другом українського народу»: «Він разом з нами був на Майдані. В Сенаті він був тією людиною, яка просувала законодавство по допомозі українським Збройним Силам. Він був людиною, яка просувала законодавство про введення санкцій проти Росії».

«Він був справжнім другом нашої країни і дійсно тим, хто переживав за Україну. Це велика втрата не тільки для Америки, не тільки для України, але й для світу в цілому», - сказав він. 

Проте у Джона МакКейна - великий спадок, підкреслив Арсеній Яценюк: «Його спадок – це боротьба за свободу і незалежність. І за свободу та незалежність нашої української держави». 

Напередодні в ході візиту до США Арсеній Яценюк зустрівся з заступником Державного секретаря Сполучених Штатів у справах Європи Вессом Мітчеллом та Спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером, а також із лідером демократів у конгресі США Ненсі Пелозі.