Генпрокурор погодився відзвітувати в парламенті щодо справи про побиття активістів «Беркутом», – Арсеній Яценюк

Генпрокурор погодився відзвітувати в парламенті щодо справи про побиття активістів «Беркутом», – Арсеній Яценюк

13:00, 16 грудня 2013

«Генпрокурор погодився прийти до парламенту і прозвітувати про події, які відбувалися 30 листопада та 1 грудня», - повідомив журналістам біля ГПУ голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк після того, як лідери опозиції вийшли від генерального прокурора.

За його словами, генпрокурор також отримав звернення опозиції щодо «необхідності встановити порядок в «Беркуті»: «Генеральна прокуратура повинна негайно зробити заходи реагування і зобов’язати міліцію нумерувати шоломи всіх працівників «Беркуту». Тому що це не остання подія, коли «Беркут» б’є людей, порушує закон і поводить себе не як міліція, а як злочинці».

«Мене стурбувала заява генпрокурора про те, що важко вказати терміни цього розслідування. Застерігаємо генеральну прокуратуру від того, щоб це розслідування не спустили на гальмах», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що особи, причетні до цієї справи, відсторонені, «але жодної особи арештованої чи взятої під варту немає»: «Ми хотіли б, щоб це розслідування було об’єктивним. Студентів арештували буквально за декілька годин, а високопосадовців, які давали вказівку бити людей, ніхто не арештовує і не приймають ніяких запобіжних заходів по відношенню до них».

Арсеній Яценюк також повідомив, що опозиція готує матеріали щодо діяльності виборчих комісій під час виборі у п’яти округах: «Ми передамо матеріали щодо порушення кримінальних справ стосовно тих осіб, які фальшували вибори у відповідних комісіях».

Щодо сьогоднішньої Погоджувальної ради парламенту, він наголосив: «Віктор Янукович не зробив кроку щодо відставки уряду. Тому ми очікуємо рішення Януковича щодо цього уряду. Це питання вирішується не в парламенті, а в кабінеті президента».

«Вимога щодо політичної відповідальності уряду залишається як ключова», - додав Арсеній Яценюк.