Арсеній Яценюк про звітну кампанію НФ: 22%, які проголосували за партію в 2014-му, мають знати, за що віддали голоси

Арсеній Яценюк про звітну кампанію НФ: 22%, які проголосували за партію в 2014-му, мають знати, за що віддали голоси

11:20, 17 листопад 2018

Інформаційна кампанія  «Народного фронту» - «це  відповідь на те, що було зроблено партією, 81 депутатом, які не розбіглися після відставки прем'єр-міністра Яценюка, а тримаються як єдина команда вже чотири роки. Це відповідь на роботу 7 членів Кабінету Міністрів від НФ . І це звіт про те, що зробив я особисто», - сказав лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю Радіо НВ.

«У мене тут не тільки політична, в мене особиста мета - я попав під жахливу дискредитаційну кампанію, до якої я не був готовий», - сказав він.

Один із меседжів кампанії, нагадав лідер НФ, - «Зупинили дефолт у 2014 році»: «Це те, що було зроблено. Ми відвернули країну від економічної катастрофи в 2014 році. Мало хто вірив – я вірив і знав, і ми це зробили». 

Він нагадав, що коли став прем'єр-міністром України, на єдиному казначейському рахунку було 108 тисяч гривень на всю державу: «Коли я пішов, то залишив 90 мільярдів гривень. Мені приносять розрахунки, скільки зовнішніх боргів, - 73 мільярди доларів. Коли я пішов, я зменшив цей борг на 6 мільярдів доларів – 67 мільярдів доларів. Бюджетний дефіцит – просто sky rocketing (захмарні - ред.) - 10%. Ми його повернули на2,5% буквально за два роки».

«Газу немає, газового контракту немає. А за боргами треба платити. Пенсії і зарплати треба платити. Газ треба знайти. Армію і поліцію треба будувати. І це все звалилося на плечі Турчинова, мої, потім вже був обраний президент Порошенко, і всієї нашої владної команди», - сказав лідер НФ.

Ще одне з досягнень – це енергетична незалежність країни. Арсеній Яценюк розповів, що на посаді прем`єр-міністра особисто займався питанням позову проти російського «Газпрому» у Стокгольмський арбітраж: «Були різні позиції. Я сказав: це моя політична воля. І ми з юристами, яких найняли, завдяки тому, що маю першу юридичну освіту, сиділи ночами і планували, як виграти цю справу. Ми її виграли. Ми запустили реверсний газ - його ніхто не міг запустити». 

Коментуючи премії, які призначив собі «Нафтогаз» за перемогу в Стокгольмському арбітражі. в російського «Газпрому», Арсеній Яценюк сказав: «Знаєте який я отримав бонус? Неймовірне відчуття задоволення перемоги над російським «Газпромом». Ми показали, хто ми».

Відповідаючи на запитання щодо тез про «гру на електоральному полі президента, Арсеній Яценюк сказав: «Давайте розберемося, хто на чиєму електоральному полі грає. Парламентські вибори виграла політична партія «Народний фронт» в 2014 році. 22% українців проголосували саме за «Народний фронт». І я вдячний кожному, хто прийняв рішення проголосувати. Вони дали мандат. Так, я розумів, що це уряд камікадзе, та не відчував, що електорально так буде погано, як є сьогодні. Це ще один урок для мене. А стосовно президента - у президента свій політичний шлях, в мене свій».

Арсеній Яценюк підкреслив, що «Народний фронт» зараз працює по всій країні: «Я хочу справедливості по відношенню до партії, до її членів, до фракції, до членів уряду і особисто до себе. Чи є мене за що критикувати? Є багато за що. Але я прошу, щоб почули те, що ми зробили. І ті 22% людей, які за нас проголосували, знали, за що вони віддали свої голоси».