Першочергове завдання Європи – збереження та посилення НАТО в одній команді зі США

Першочергове завдання Європи – збереження та посилення НАТО в одній команді зі США

14:41, 28 листопад 2018 | Euractiv

«Деякі європейські політики думають, що конфлікт відбувається між Україною та Росією, і що цей конфлікт не матиме реальних наслідків для ЄС. Це вже має драматичні наслідки для Європейського Союзу», - наголосив лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю Euractiv у Брюсселі.

Арсеній Яценюк підкреслив, що ЄС зараз стикається з величезними проблемами: «Можу назвати джерело цих проблем: Росія. Росія, яка втручалася в вибори в Європу, у Brexit, у вибори в Німеччині та Францію, яка контролює низку політичних сил у Європі та навколо неї. Росія фінансує низку засобів масової інформації в ЄС та підтримує політиків в Євросоюзі. Росія, яка прагне розділити політичну єдність в ЄС. І це реальна загроза». 

Він підкреслив, що Україна «зацікавлена в міцній та об'єднаній Європі»:  «Україна виступає рішуче проти цих антиєвропейських сил, як в Україні, так і в ЄС».

Після зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском 26 листопада, нагадав Арсеній Яценюк, Президент Європейської Ради «зробив  заяву з чіткою підтримкою України». 

«Та, на мою думку, ЄС має робити більше, як з точки зору економічної підтримки, інвестицій в Україну, так і безпеки», - сказав він.

«Першочергове завдання Європи – підтримка, збереження та посилення НАТО. І це в одній команді зі США, реально в одній команді»,  - наголосив Арсеній Яценюк.