Арсеній Яценюк: Путін прагне поставити під питання легітимність новообраного Президента. Це перше, з чим стикнеться новий Глава держави

Арсеній Яценюк: Путін прагне поставити під питання легітимність новообраного Президента. Це перше, з чим стикнеться новий Глава держави

23:15, 15 березень 2019

“Путін сьогодні думає, як дестабілізувати ситуацію в Україні і  поставити під питання легітимність новообраного Президента. Це перше, з чим стикнеться новий Глава української держави”, - заявив лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк в ефірі програми «Головна тема. Вибір» на ТРК «Україна» у п'ятницю, 15 березня. 

Він наголосив, що в першу чергу Глава української держави повинен прийти “з чітким планом повернення Донецька, Луганська і Автономної Республіки Крим”: "Відновлення територіальної цілісності української держави”.

“Це не тільки за Конституцією. Це за покликанням Президента. Це його функція і основне завдання сьогодні задля кожного українця: безпека країни і відновлення наших кордонів”, - сказав він. 

Арсеній Яценюк нагадав, що тривають дискусії, зокрема, щодо необхідності роботи в рамках Будапештського меморандуму. Лідер «Народного фронту» нагадав, що в 2014 році, коли він був Главою уряду, Україна, США й Велика Британія вимагали від Росії провести консультації по Будапештському меморандуму: “Росія відмовилися”. 

Так само Росія відмовляється виконувати Мінські домовленості, підкреслив він: “Росія відмовляється виконувати рішення Ради безпеки ООН, за які вона проголосувала. Росія відмовляється забратись геть з України”.

Ще одне завдання президента - національна безпека і оборона: “Російський агресор зупинений. Але чи зупинився Путін? Ні. І я не чую від кандидатів у президенти конкретної відповіді: як відновити територіальну цілісність; як повернути Донецьк, Луганськ і Крим. І третє – як зробити українські Збройні Сили такими, щоб вони не тільки протистояли Росії, а щоб вони не допустили подальшої агресії, щоб Україна реально стала членом НАТО”.