Арсеній Яценюк в річницю підписання політичної частини угоди про асоціацію з ЄС: Ми станемо членами ЄС і НАТО. Вірив у це 5 років тому. Вірю в це зараз

Арсеній Яценюк в річницю підписання політичної частини угоди про асоціацію з ЄС: Ми станемо членами ЄС і НАТО. Вірив у це 5 років тому. Вірю в це зараз

09:01, 21 березень 2019

«П’ять років тому я мав честь підписати від імені нашої держави політичну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Це був історичний результат боротьби нашого народу за свободу і європейське майбутнє», - написав у своєму Facebook лідер партії «Народний фронт», Прем`єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк у четвер, 21 березня. 

«Це був злам. Початок нової доби. Точка нового відліку», - наголосив і він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що пишається досягненнями обох урядів, які він очолював: «Наші дії у співпраці з суспільством та національними політиками принесли важливі результати». 

До цих результатів, нагадав він, належать дія зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, безвізовий режим, енергетична незалежність від Росії: «До цих досягнень належать тисячі складних рішень, які вважав за доцільне приймати, щоб наш вибір став реальним».

«Так, нам сьогодні важко. Ми пережили і переживаємо складні випробування. Але ми досягнемо великої мети. Ми станемо членами ЄС і НАТО», - наголосив лідер «Народного фронту».

«Вірив у це п`ять років тому. Вірю у це зараз. І справа не лише в мрії. Наше членство в ЄС і НАТО - це єдиний спосіб завершити війну і єдиний шлях до довгострокового миру й безпеки на європейському континенті. І ми переможемо», - написав Арсеній Яценюк.