Дебати між кандидатами у другому турі повинні бути обов`язково

Дебати між кандидатами у другому турі повинні бути обов`язково

22:22, 31 березень 2019

«Публічність - це частина політики. Це як бій на рингу, хто сильніший. І той, хто не піде на дебати, той уже програв», - сказав лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк в ефірі програми “Головна тема. Вибір” на ТРК “Україна” у вечір першого туру виборів президента України 31 березня.

«Або тобі нічого сказати, або ти боїшся. Або якщо тобі нічого сказати і ти боїшся, - значить, ти слабкий», - наголосив Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання щодо необхідності дебатів між пкреможцями першого туру президентських виборів.

«Це не тільки питання законодавчого забезпечення. Звичайно, можна внести в закон норму, яка би вимагала від кандидатів у президенти дебати. Але політика не потребує в цьому випадку закону. Вийди до людей і скажи, переконай їх, що ти сильніший, ніж твій опонент».

«Тому вважаю, що дебати повинні бути обов’язково. І я сподіваюсь, що два фіналісти підуть навіть не на одні, а на двоє дебатів», - сказав він. 

Дебати, за словами Арсенія Яценюка, мають стосуватися, зокрема, зовнішньої політики, національної безпеки і оборони, державного управління, - «за що кожен виступає, і як він це збирається робити».