У мене ніколи не було офшорної компанії. Саме тому мене ніколи не було в жодних Panama papers

У мене ніколи не було офшорної компанії. Саме тому мене ніколи не було в жодних Panama papers

14:59, 15 червень 2019

В інтерв’ю Дмитру Гордону екс-прем’єр-міністр України,  лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк розповів, що заповнював декларації про доходи з 2001 року: «Свою першу декларацію я заповнив у 2001 році. Вже тоді я знав, що прийде час, візьмуть калькулятор, всі документи і скажуть: за що ти живеш, звідки в тебе це взялося?».

Він підкреслив, що у сучасному світі 10 тисяч доларів таємно перерахувати нікуди не можна, «немає нічого в цьому світі таємного, що потім не стає явним». «А за таким, як я, всі розвідки всього світу слідкували. У мене ніколи не було офшорної компанії. Саме тому мене ніколи не було в жодних Panama papers», - сказав Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що ще за президентства Януковича, будучи народним депутатом, при внесенні змін до законодавства про боротьбу з корупцією виступав за те, аби державні чиновники декларували всі активи, в тому числі й дорогоцінності та готівкові кошти.

Після розгорнутої дискредитаційної кампанії, підкреслив Яценюк, щодо нього залишилося «дуже багато міфів і брехні»: «Десь з'явилося, що Яценюк відсвяткував «вкрадений мільярд». Потім людина, яка написала це повідомлення, вибачилася. Тільки вибачень вже ніхто не прочитав. Його дезінформували, і вся країна це обговорює. Це і «24 вілли на Маямі». І ще десятки паспортів. А ще я не живу в Україні. І вся сім’я моя живе чи то на острові якомусь, чи то в Сполучених Штатах Америки. Я не міг повірити, що люди це «куплять».

Він, сказав Арсеній Яценюк, все життя «як чорт ладану» боявся будь-яких корупційних схем. Втім саме це, за його словами, йому «приліпили на лоба».  «Ні одного доказу, все чиста брехня», - сказав він

«У мене ніколи не було офшорної компанії. Саме тому мене ніколи не було в жодних Panama papers», - підкреслив Арсеній Яценюк.