Оприлюднені дані щодо MH17 - привід для ініціювання засідання Радбезу ООН

Оприлюднені дані щодо MH17 - привід для ініціювання засідання Радбезу ООН

10:42, 20 червень 2019

«Оприлюднені дані Міжнародної слідчої групи у справі MH17 - це прямий доказ відповідальності і причетності Кремля до вбивства невинних чоловіків, жінок і дітей, які стали жертвою російських військових злочинців», - написав прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у своєму Facebook 20 червня.

Арсеній Яценюк нагадав, що в 2014-му, зразу, коли стало відомо про збитий літак, він як прем'єр-міністр України заявив, що відповідальність за цей злочин проти людяності лежить на Росії і її політичному керівництві: «Сьогодні ми отримуємо докази».

Україна зробила все, щоб міжнародні експерти з’ясували правду про цей акт агресії: «Саме тому наша сторона не лише запросила до співпраці всіх партнерів, але й передала їм керівництво розслідуванням», - написав він.

«Вірю, що справедливість торжествуватиме. Тим часом, оприлюднені дані - це привід для ініціювання засідання Ради Безпеки ООН, щоб нагадати керівництву Росії: ваші злочини не будуть забуті, вони не мають прощення», - підкреслив лідер «Народного фронту».