Російські депутати дискредитують не тільки Міжпарламентську Асамблею Православ'я, а й православ'я як таке - Віктор Єленський

Російські депутати дискредитують не тільки Міжпарламентську Асамблею Православ'я, а й православ'я як таке - Віктор Єленський

22:40, 20 червень 2019

Російські депутати дискредитують не тільки Міжпарламентську Асамблею Православ'я, а й православ'я як таке, - заявив депутат фракціі «Народного фронту» Віктор Єленський, полишивши Міжпарламентській Асамблею Православ’я, яка цьогоріч проходила в Грузії. 

Головою Асамблеї було обрано представника Комуністичної партії Державної Думи Російської Федерації – Сергія Гаврілова, який брав участь у російсько-грузинській війні. 

Це викликало масові невдоволення серед грузинського народу, в місті почалась акція протесту, на якій взяв слово і Віктор Єленський. Він підкреслив, що неможливо говорити про православну солідарність, поки одна з країн здійснила акт агресії проти інших православних країн - України, Грузії, Молдови. "Уроки, які винесли наші країни говорять нам, що агресора не можна задобрити. Його можна зупинити тільки зупинити," - зазначив депутат "Народного фронту". 

Після цього виступу російські депутати напали на Віктора Єленського, почали штовхати та вигукувати гасла, що виправдовують агресивну політику РФ. Український парламентар вийшов до преси та зробив заяву, що не буде брати участь у заході, де російські комуністи намагаються використати православ'я у війні проти православних народів.

Тим часом, ця ситуація викликала політичну кризу в Грузії – опозиція вимагає відставки спікера парламенту і керівника служби безпеки.