Найважливіше для влади - знати, що режим Путіна – ворог, і з цього будувати всю стратегію

Найважливіше для влади - знати, що режим Путіна – ворог, і з цього будувати всю стратегію

23:50, 10 березень 2020

«Вважаю, що нова влада недооцінює ризики, пов’язані особисто з Путіним і путінською Росією. Адже мир із РФ, може бути тільки на умовах Путіна», - підкреслив прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі «Радіо НВ» 10 березня.

«Умова Путіна одна - здавайтеся. А в якій формі: у формі Мінських угод, «Нормандії» чи двостороннього діалогу – це техніка», - підкреслив він.

«Стратегія Путіна залишається незмінною. Його стратегія, його внутрішнє переконання, і його місія, яку він сам собі намалював, напряму протилежить завданням української держави. Наше завдання – зберегтися як держава, мати незалежну Україну. А його завдання – поглинути Україну і ввійти в світову історію як новий російський імператор», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що не бачить такого масштабу розуміння у нової української влади і звернувся до нинішніх високопосадовців: «Путін ніколи не піде вам на жодні поступки. Як тільки ви почнете загравати з ним, він це побачить як чіткий сигнал слабкості». 

Найважливіше для нинішньої влади сьогодні, підкреслив лідер НФ, – «знати про те, що режим Путіна – це ворог, і з цього будувати всю стратегію»: «Якщо путінська Росія – це ворог, нам потрібні союзники. Не дай Боже ви хоча б трохи вбік голову повернете від Заходу, це зразу використають в тому числі і наші недруги на Заході, щоб сказати: «це ж українське рішення, давайте знімемо санкції (з Росії), це ж Україна почала домовлятися з Путіним, чому ж ми повинні боротися за Україну?»

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності тримати економічну стабільність в Україні, «адже треба фінансувати армію і треба бути фінансово незалежними»: «Путін розуміє: у випадку кризи, у випадку відсутності (програми з) МВФ він – ключовий бенефіціар українського дефолту».

Лідер НФ підкреслив важливість військової співпраці з країнами-членами НАТО: «Кажуть, що НАТО нас не чекає. Але я знаю точно, що якщо не стукати, ці двері ніколи не відкриють».

Він наголосив, що знімати з порядку денного питання подальшої російської військової інтервенції проти України взагалі не можна: «Саме тому один з ключових елементів безпеки української держави є українська армія».

«Тобто у нас є санкційний компонент, зовнішня політика, внутрішня економічна і політична стабільність України. І у нас армія, яка захищає кожного українського громадянина», - підсумував Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання ведучого, чи може президент Зеленський «дати слабину» в переговорах, Арсеній Яценюк наголосив: «Я не припускаю, що він може дати слабину. Тому що це скінчиться драмою для України. Я переконаний, що він не хоче увійти в історію України як останній український президент».