Розмір застави на місцевих виборах - це введення майнового цензу на політичну діяльність

Розмір застави на місцевих виборах - це введення майнового цензу на політичну діяльність

22:59, 10 березень 2020

«Рішення 2019 року про 19-відсоткову ревальвацію гривні мало вкрай негативні наслідки для економіки країни. Я поважаю незалежність НБУ, але це не може бути незалежність від економіки, створення робочих місць і від росту ВВП», - підкреслив прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі «Радіо НВ» 10 березня.

За словами лідера НФ, Національний банк тоді «повинен був зберігати стабільність грошової національної одиниці і дуже помірно реагувати на приток іноземної валюти». 

Крім того, НБУ мав би «скуповувати всю валюту з ринку, щоби максимально мати подушку безпеки». Арсеній Яценюк нагадав, що під його керівництво уряду вдалося зменшити державний борг країни на 6 мільярдів доларів - із 73 до 67. В той час як сьогодні борги країни становлять вже понад 83 млрд доларів. А золотовалютних резервів тільки понад 20 млрд доларів. 

«Як можна було просто так бездумно іти з точки зору укріплення національної грошової одиниці, не розуміючи ще деяких економічних елементів? Чим міцніша валюта, тим менша конкурентоспроможність українських товарів на зовнішньому ринку», - наголосив Арсеній Яценюк. 

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз в торговельному балансі «дірка в 10 мільярдів доларів»: «На 10 мільярдів доларів ми купуємо імпорту більше, ніж продаємо експорту. Ну які ще треба економічні параметри для того, щоб зрозуміти, що якщо робити ревальвацію, то по копієчці. І тоді ви утримуєте стабільність, скуповуйте долари з ринку й накопичуєте».