Арсеній Яценюк вніс до Ради проект постанови, яким пропонує провести два наступні тижні в режимі пленарних для розгляду держбюджету

Арсеній Яценюк вніс до Ради проект постанови, яким пропонує провести два наступні тижні в режимі пленарних для розгляду держбюджету

17:42, 18 грудня 2013

Голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вніс до парламенту проект постанови «Про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання», яким пропонє зробити два наступні тижні пленарними. Проект постанови зареєстровано  у Верховній Раді під №3779. 

У пояснювальній записці до проекту постанови наголошується, що, відповідно до статті 155 Регламенту Верховної Ради, проект закону про держбюджет розглядається за процедурою трьох читань.

Однак, відповідно до календарного плану третьої сесії Ради, наступний пленарний тиждень запланований з 13 по 17 січня 2014 року, тобто станом на 1 січня 2014 року  Державний бюджет України на 2014 рік не може бути прийнятий в цілому.

У зв’язку з необхідністю дотримання процедури розгляду законопроекту про Державний бюджет на 2014 рік, пропонується внести зміни до календарного плану третьої сесії Верховної Ради сьомого скликання.

Проектом постанови передбачається два тижні - з 23 по 27 грудня - цього року та з 30 грудня 2013 року по 3 січня  2014 року провести в режимі пленарних тижнів.