«Банківський» закон має бути проголосований, інакше всі дискусії закінчаться дефолтом України - Арсеній Яценюк під час онлайн дискусії КБФ

«Банківський» закон має бути проголосований, інакше всі дискусії закінчаться дефолтом України - Арсеній Яценюк під час онлайн дискусії КБФ

15:47, 10 квітень 2020

Необхідно невідкладно вносити в парламент законопроект щодо регулювання банківської діяльності і голосувати. Бо всі дискусії закінчаться тим, що Україна оголосить дефолт, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 10 квітня, під час другої онлайн дискусії Київського Безпекового форуму. 

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз увесь світ і Україна «стурбовані двома речами: як вижити фізично і як вижити економічно»: «Уся Україна цим стурбована, а український парламент взагалі, здається, про це не думає. Я здивований, чому у п’ятницю не відбулося засідання парламенту. Я здивований, чому в понеділок на прогнозоване засідання парламенту не вноситься один з ключових законів для підписання програми з Міжнародним валютним фондом - щодо регулювання банківської діяльності. У мене немає жодного пояснення, окрім одного».

«Або президент рятує країну, або президент рятує монобільшість, яка вже розсипалася. Якщо президент визначиться, що треба рятувати країну, то необхідно невідкладно вносити законопроект і голосувати. Тому що дискусії закінчяться тим, що Україна оголосить банкрутство, а точніше дефолт», - наголосив він.

«Сподіваюся, що президент візьме на себе зараз всю ініціативу, і з'явиться 226 голосів для прийняття необхідного пакету законів», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Тема другої онлайн дискусії: «Як захистити енергетичну незалежність України і забезпечити ефективність національної енергетичної політики в нових міжнародних умовах?»

Участь у ромові взяли: Лариса Ґаладза, Посол Канади в Україні; Андрій Коболєв, голова правління НАК «Нафтогаз України»; Володимир Омельченко, директор енергетичних програм Центру Разумкова; Олена Павленко, експерт з енергетики, Президент аналітичного центру DiXi Group; Дмитро Сахарук, генеральний директор ДТЕК Енерго; Карл Стурен, засновник і директор компанії з вітрової енергетики Vindkraft. Модератор дискусії - Данило Лубківський, член Наглядової ради фонду «Відкрий Україну», колишній заступник Міністра закордонних справ України.

Київський Безпековий форум - провідне міжнародне зібрання України для обговорення проблем миру і безпеки. Форум заснований у 2007 році. Ініціатор та засновник КБФ - фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».